Fitte werknemers, sterke resultaten? Dat kan met Fit4Work!

België kampt met een hoog ziekteverzuim. Daarom gaat er heel wat productiviteit verloren door afwezigheid. IDEWE wil jou als werkgever helpen om het tij te keren. Samen ontwikkelen we een structureel gezondheidsplan dat maximaal inzet op álle factoren die het welzijn van je werknemers beïnvloeden

Ons streefdoel?

In kleine, haalbare acties de mentale en fysieke gezondheid van je werknemers een stevige boost geven. IDEWE helpt je een gezondheidsbeleid op te zetten via een Company Fit Profile (bedrijfsgezondheidsprofiel in een rapport) en Employee Fit Survey (individuele digitale vragenlijst voor werknemers).

Zo worden de werkpunten meteen duidelijk. En die pakken we aan met leuke challenges of individuele coachings. Of via inspiratiesessies met een (ex-)topatleet als keynote speaker, ideaal om werknemers te motiveren. Wil je hen extra stimuleren? Beloon elke inspanning met fitcoins in de Fitcoins-app.

 

Onze IDEWE-ambassadeur en olympisch schaatser Bart Swings heeft zijn schouders alvast onder de Fit4Work-campagne gezet. Nu jij nog. Go for gold!

 

Want: een gezonde geest in een gezond lichaam wérkt.

Ontdek onze 4 grootste gezondheidsthema’s

1. EAT | Boost je team met gezond feel good food

Wist je dat we op kantoor ruim een derde van ons dagelijkse voedsel nuttigen? Tijd om de werkvloer om te toveren tot een gezonde oase! Want verantwoord (én lekker) eten op het werk is een win-win: energieke werknemers, betere resultaten én minder ziektedagen.

 

Klaar voor leuke initiatieven waarmee je blijvende gezonde gewoontes creëert?

2. MOVE | Zet je werknemers in beweging

Wij Belgen bewegen te weinig. Die sedentaire levensstijl merken we ook op de werkvloer. En dat heeft een sterke impact: gezondheidsproblemen bij je werknemers en dus meer druk op je organisatie. Laten we daarom een inhaalbeweging doen!

 

Samen scheppen we een omgeving waarin iedereen weer goesting krijgt om te bewegen. Benieuwd wat we op kantoor, thuis en onderweg kunnen doen?

3. VITALITY | Geef meer aandacht aan levenskracht

Met onze Fit4Work-experts aan boord krijgen je werknemers een beter inzicht in hun eigen gezondheid. We geven hen de tools in handen om gelukkiger, stressbestendiger én met meer energie in het leven te staan.

 

Ontdekken hoe dit programma de werklust en het algemene welbevinden van je werknemers naar een hoger niveau tilt?

4. SMOKE | Stimuleer een rookvrije werkomgeving

Stoppen met roken is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Rokers hebben hulp nodig, want op eigen houtje lukt het meestal niet. Een simpel rookverbod op de werkvloer is niet genoeg. De oplossing: begripvolle sensibilisering en betere ondersteuning voor wie probeert te stoppen.

 

Wil je weten hoe je met een slim, positief rookbeleid de trek in een sigaret een hak zet?

Zelf starten met een Fit4Work-beleid in jouw organisatie? Dat kan!

Goed plan! Vul het formulier in en duid aan van welke thema’s je werk wilt maken. Een IDEWE-expert neemt dan snel contact met je op.

In samenwerking met:

 

Partners-IDEWE-v3